Hoe snel kunnen we draaien?
.
.
.
.
.
.
“De oorzaak ligt ergens anders.”
“Onze processen zijn te complex om uit te leggen.”
“Is dit weer een incident of is het eigenlijk structureel?”
” “Ja, bij ons loopt het vast, maar de oorzaak ligt ergens anders.”
.
.
.

Overzicht, overleg en oplossingen
In het ideale geval wordt u omgeven door spelregels die uw werk (en uw humeur) naar een hoger niveau tillen. Maar effectieve procedures maken blijkt lastig. Procedures die afdeling A helpen, leiden tot problemen bij afdeling B of klachten van klant C. Het is namelijk moeilijk om grip te krijgen op procedures. Hoe leg je als medewerkers uit wat er nu precies gebeurt? Hoe stel je als manager de juiste prioriteiten? Hier biedt Process Mining uitkomst. Dat dingen meer of minder goed verlopen is terug te vinden in bestaande ICT systemen. Process mining is een krachtige methode om die gegevens te ordenen en overzichtelijk te presenteren. Bijvoorbeeld door een tekenfilm te maken waarin cases van de een naar de ander gaan. Zodat u overzicht krijgt, en overzicht kan geven aan anderen. Ook aan collega’s van andere afdelingen of management-lagen. U overlegt dan op basis van feiten, een gezonde basis voor goed overleg en constructieve oplossingen. Zodat procedures u helpen, niet hinderen.

“Ons werk is afwisselend en elke dag anders. Er zijn wel richtlijnen, maar het is onmogelijk om alles in procedures te vangen. Er zijn zoveel factoren waar je rekening moet houden. Het is dan ook moeilijk om precies aan te geven wat er gebeurt. Maar er wordt ons wél gevraagd om dat in kaart te brengen.
Dankzij process mining is dat nu eindelijk voor elkaar.
Het IT-systeem bleek bol te staan van de data waarmee het proces kan worden gesimuleerd. Zo ontstond een tekenfilm die liet zien hoe wij ons werk doen. Drukte, routes en zelfs onze sluiproutes werden duidelijk.
Zo konden we laten we zien wat altijd zo moeilijk was om onder woorden te brengen.